pix

Sedum op je dak

Buurtinitiatief Support

Maak samen met je buren de buurt groener

Hoe zet je een buurtinitiatief op?

Een buurtinitiatief start meestal met één of twee enthousiastelingen die gedurende het project de aanjagers zijn. De aanloop kost tijd en is veelomvattend want alle buren die je als initiatiefnemer benaderd hebben weer andere wensen en vragen. Er zijn vaak veel vragen: wat is het dakoppervlak van elk dak, is het geschikt qua draagkracht, is de dakrand nog hoog genoeg voor een grindrand, wanneer wordt er aangelegd en wat voor systeem wordt er toegepast?

Een informatieavond bespaart een hoop tijd

We kunnen jouw buurtinitiatief ondersteunen door samen met jou een informatieavond te organiseren. Dat bespaart je als initiatiefnemer een hoop tijd. Op zo’n avond kunnen wij je helpen met:

  • het in kaart brengen van het aantal daken en vierkante meters;
  • de verschillende pakket mogelijkheden laten zien;
  • vragen beantwoorden m.b.t. de aanleg en het onderhoud;
  • de deelnemers informeren over subsidiemogelijkheden voor buurtinitiatieven;
  • kijken naar een mogelijke aanlegdatum.

Samen Sedum op je dak aanleggen is voordeliger!

Dat het voor ons ook makkelijker is om meer daken tegelijk aan te leggen in één buurt vertalen wij naar een kortingscoupon die bij het bestellen gebruikt kan worden.

Nodig ons uit voor een informatieavond

Ben je bezig met een buurtinitiatief en lijkt dit je een goede mogelijkheid om een groenere buurt te realiseren, nodig ons dan uit! Vul het formulier in wij wij nemen contact met je op. Samen organiseren we dan een avond bij jou in de wijk.

 

Laten aanleggen

Waarom is er subsidie op Sedumdaken mogelijk vanuit de overheid?

Waterbuffering bij hoosbuien zodat het riool ontlast wordt

Opvang van fijnstof en CO2

Lagere omgevingstemperatuur door zonlicht-absorptie

Je dak zorgt voor meer biodiversiteit

Het wordt koeler in de omgeving van het dak

Je dak produceert zuurstof

Je dak zorgt voor vochtigere lucht

Subsidie op Sedumdaken
Vlinder

Laten aanleggen

Compleet aangelegd in een dag! 

Vlinder

Zelf aanleggen

Met duidelijke instructies zelf aan de slag!

Veel gestelde vragen

Laten aanleggen

Wat kost de aanleg?

Eigenlijk kost het jou alleen de moeite van het invullen van de offerte aanvraag en het serveren van een paar koppen koffie op de dag  dat we het dak komen aanleggen. Qua kosten moet je rekening houden met een vierkante meter prijs van € 59,95 per vierkante meter (inclusief materiaal) voor onze 'Standaard opbouw'. Kan je dak het aan en wil je minder vaak je dak water hoeven geven dan hebben wij nog onze 'Tray oplossing' (€ 69,95/m2) of 'Substraat oplossing' (€ 64,95/m2).

Is mijn dak wel geschikt voor Sedum?

Simpel gezegd moet het dak stevig genoeg zijn om er met twee mensen tegelijk op te lopen. Twijfel? Dan niet doen. Op de volgende dakbedekking kunnen wij een Sedumdak aanleggen:

  • daken met dakbedekking van EPDM of Bitumen (tot 45 graden dakhelling);
  • betondaken (tot 45 graden dakhelling).

Niet geschikt zijn daken met golfplaten, zink, sandwichpanelen of dakpannen (in dit laatste geval kan het alleen als eerst de pannen worden vervangen door EPDM of Bitumen.

 

Hoe lang zijn jullie bezig met aanleggen?

Het hangt natuurlijk heel erg af van de grootte van het dak. Wij streven ernaar dat je Sedum op je dak krijgt in één dag. Je hoeft dus doorgaans maar één dag vrij te nemen. Indien wij verwachten langer bezig te zijn op basis jouw offerte-aanvraag dan geven wij dit van tevoren duidelijk aan.

Krijg ik ook subsidie als ik het laat aanleggen?

Er zijn behoorlijk wat gemeentes in Nederland die subsidie verstrekken voor de aanleg van Sedum daken. Wanneer je bij ons een offerte aanvraagt dan controleren wij voor jou of er subsidie in jouw gemeente mogelijk is.

Wat weegt een Sedumdak?

Het hangt een beetje af van de gekozen oplossing: 'Sedumdak Basis', 'Sedumdak Plus' of 'Sedumdak Tray'. Afhankelijk van de keuze varieert het gewicht van een Sedumdak tussen de 50kg/m² en 85kg/m².

Hoe snel krijg ik mijn offerte?

Direct! Je kunt via onze webshop een orderplaatsen voor de aanleg van je dak maar je kunt de webshop ook gebruiken om jezelf een offerte toe te sturen per e-mail. Handig voor je subsidie aanvraag.

Let op! Dit alleen voor daken niet hoger dan de eerste etage en goed bereikbaar vanaf de weg. Voor daken die hier vanaf wijken kun je hier een offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een offerte op maat.

Hoe kan ik de opdracht bevestigen?

Je ontvangt van ons een gespecificeerde offerte die je eenvoudig kunt bevestigen. Afrekenen doe je pas nadat het dak gelegd is.

Zelf aanleggen

Heb ik ook garantie als ik het zelf aanleg?

..... Tom?

Hoe lang ben ik bezig met aanleggen?

Het hangt natuurlijk heel erg af van de grootte van het dak, hoe goed bereikbaar het is en hoe handig jezelf bent. Er lastig om in te schatten dus. Wanneer je het ons laat doen proberen wij in ieder geval in één dag de klus te klaren.

Krijg ik ook subsidie als ik het zelf aanleg?

Er zijn behoorlijk wat gemeentes in Nederland die subsidie verstrekken voor de aanleg van Sedum daken. Informeer ernaar bij jouw gemeente of kijk op onze website of jouw gemeente ertussen staat.

Welke keuzes heb ik?

Afhankelijk van hoe sterk je dak is en wat jouw wensen zijn ten aan zien van het water geven heb je bij ons drie keuzes: 'Standaard opbouw' voor de meeste daken. Kan je dak het aan en wil je minder vaak je dak water hoeven geven dan hebben wij nog onze 'Tray oplossing' of 'Substraat oplossing'. Wanneer je in onze webshop voor één van deze oplossing kiest hoe je alleen nog de grootte van je dak in te geven en de website vult je winkelwagen met alle benodigdheden.

Reviews

De waardering van sedumopjedak.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 29 reviews.

Nieuwsbrief