pix

Geniet lang van je dak

Sedumdak onderhoud

Sedumopjedak
Zelf aanleggen
Sedumopjeschuurdak
Laten aanleggen
Laten aanleggen resultaat

Sedumdak onderhoud

Een Sedumdak is onderhoudsarm. Toch kan het dak niet helemaal zonder onderhoud. Als je jouw Sedumdak lang mooi wilt houden kun je het beste twee keer per jaar ingewaaide onkruiden verwijderen en het dak bemesten.

Wees niet bang, om dit onderhoud uit te kunnen voeren kun je gerust over de Sedumbeplanting te lopen. De plantjes zijn sterk genoeg om dit op te kunnen vangen.

Stap 1:

Dakinspectie

Inspecteer je Sedumdak minimaal 2 keer per jaar op ingewaaide onkruiden en verwijder deze ongewenste begroeiing handmatig. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar en het najaar. Wij raden het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen sterk af ter bescherming van de biodiversiteit en het milieu.

Controleer daarnaast of het afvoersysteem nog functioneert. Verwijder eventueel ingewaaid blad. Het aantal controles is afhankelijk van het aanwezige groen in de omgeving van je Sedumdak.

Dak schoonmaken

Stap 2:

Bemesting

Je Sedumdak dient 2 keer per jaar voorzien te worden van bemesting. De beste periode voor het bemesten van je Sedumdak is eind april en begin september. De bemesting zorgt voor een gelijkmatige voorziening van voedingsstoffen, wat resulteert in gezonde en sterke beplanting. Voor het bemesten heb je ongeveer 40 gram Sedummest per vierkante meter nodig. Met 1 kilo kun je dus 25 vierkante meter bemesten. In onze Sedumshop bieden we verschillende verpakkingen aan:

Mestdoos

Stap 3:

Bewatering

Een goed geworteld Sedumdak vereist geen extra water. Alleen onder zeer droge omstandigheden is het noodzakelijk om het Sedumdak van water te voorzien. Denk hierbij aan aaneensluitende droge weken in de zomer. Sproei je dak als het langer dan anderhalve week extreem droog en warm is geweest.

Gieter

Sedum op je dak met het grootse gemak!

Handleiding Sedumdak onderhoud

Reviews

De waardering van sedumopjedak.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 29 reviews.

Nieuwsbrief