pix

Over ons

Sedum op je dak met het grootste gemak!

Over ons

Met ontzettend veel plezier zorgen wij ervoor dat vanuit de lucht gezien Nederland steeds groener wordt. Jouw gemak staat daarbij centraal. Biodiversiteit en regenwater in de tuin opvangen vinden wij ook belangrijk maar waar wij echt plezier aan beleven is om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken om Sedum op je dak te krijgen.

Dit doen wij door te zorgen voor goede informatie, goede spullen, goede logistiek en als je dat wilt, dan komen we het ook nog voor je aanleggen.

 

 

 

 

Tom Schipper

Tom Schipper

Groendak en Sedumspecialist

Praat over groendaken of over Sedum en je hebt het over Tom. Veel van zijn kennis vind je terug op onze pagina met veel gestelde vragen want Tom heeft op dit terrein alle antwoorden. Al jaren kweekt hij Sedum, legt hij groene daken aan en onderhoudt ze. De door hem ontwikkelde speciale mest voor groendaken is legendarisch.

Team Sedumopjedak

Team Sedumopjedak

De Sedummannen op je dak!

Niets is leuker dan het aanleggen van Sedumdaken in teamverband. Helemaal als je over zo’n mooi team beschikt als Sedumopjedak. Naast de vaste teamleden zijn we gezegend met een poule van groendakleggers die het voor ons mogelijk maken om bij grotere projecten snel en eenvoudig op te schalen.

En zoals de foto laat zien: door weer en wind!

Veel gestelde vragen

Aanschaf

Is mijn dak wel geschikt voor Sedum?

Simpel gezegd moet het dak stevig genoeg zijn om er met twee mensen tegelijk op te lopen. Twijfel? Dan niet doen. Op de volgende dakbedekking kunnen wij een Sedumdak aanleggen:

  • daken met dakbedekking van EPDM of Bitumen (tot 45 graden dakhelling);
  • betondaken (tot 45 graden dakhelling).

Niet geschikt zijn daken met golfplaten, zink, sandwichpanelen of dakpannen (in dit laatste geval kan het alleen als eerst de pannen worden vervangen door EPDM of Bitumen.

 

Wat weegt een Sedumdak?

Het hangt een beetje af van de gekozen oplossing: 'Sedumdak Basis', 'Sedumdak Plus' of 'Sedumdak Tray'. Afhankelijk van de keuze varieert het gewicht van een Sedumdak tussen de 50kg/m² en 85kg/m².

Wat kost de aanleg?

Eigenlijk kost het jou alleen de moeite van het invullen van de offerte aanvraag en het serveren van een paar koppen koffie op de dag  dat we het dak komen aanleggen. Qua kosten moet je rekening houden met een vierkante meter prijs van € 59,95 per vierkante meter (inclusief materiaal) voor onze 'Standaard opbouw'. Kan je dak het aan en wil je minder vaak je dak water hoeven geven dan hebben wij nog onze 'Tray oplossing' (€ 69,95/m2) of 'Substraat oplossing' (€ 64,95/m2).

Wat is een extensief groendak of Sedumdak?

Een extensief groendak of Sedumdak is een groendak of Sedumdak met vegetaties die zichzelf grotendeels in stand (kunnen) houden en zich verder ontwikkelen zonder al te veel onderhoud.

Grofweg hebben extensieve groendaken een opbouwdikte tussen de 4 en 17 cm en een gewicht tussen 30 en 220 kg/m2.

Wat is een intensief groendak of Sedumdak?

Een intensief dak kun je vergelijken met een normale tuin. Daarom wordt een intensief groendak ook wel een tuindak of daktuin genoemd. De opbouw van een intensief groendak begint bij 15 centimeter tot wel 150cm. Een dergelijke opbouw weegt al snel 300 tot soms meer dan 1500 kg/m2. Om dit gewicht te kunnen dragen, is een aangepaste, dure draagconstructie nodig.

Wat is het verschil tussen extensieve of intensief groendaken?

Extensieve of intensief groendaken of Sedumdak onderscheiden zich van elkaar in de dikte van de opbouwlaag, het gewicht van de opbouw en de mate van onderhoud die nodig is voor de planten.

Bestellen via website

Wanneer betaal ik het dak?

Na ontvangst van jouw offerte-aanvraag ontvangen je van ons een offerte die je online kunt bevestigen. Je mag dan meteen betalen of betalen nadat het dak gelegd is.

Hoe snel krijg ik mijn offerte?

Direct! Je kunt via onze webshop een orderplaatsen voor de aanleg van je dak maar je kunt de webshop ook gebruiken om jezelf een offerte toe te sturen per e-mail. Handig voor je subsidie aanvraag.

Let op! Dit alleen voor daken niet hoger dan de eerste etage en goed bereikbaar vanaf de weg. Voor daken die hier vanaf wijken kun je hier een offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een offerte op maat.

Hoe kan ik de opdracht bevestigen?

Je ontvangt van ons een gespecificeerde offerte die je eenvoudig kunt bevestigen. Afrekenen doe je pas nadat het dak gelegd is.

Aanleg

Hoe lang zijn jullie bezig met aanleggen?

Het hangt natuurlijk heel erg af van de grootte van het dak. Wij streven ernaar dat je Sedum op je dak krijgt in één dag. Je hoeft dus doorgaans maar één dag vrij te nemen. Indien wij verwachten langer bezig te zijn op basis jouw offerte-aanvraag dan geven wij dit van tevoren duidelijk aan.

Krijg ik ook subsidie als ik het laat aanleggen?

Er zijn behoorlijk wat gemeentes in Nederland die subsidie verstrekken voor de aanleg van Sedum daken. Wanneer je bij ons een offerte aanvraagt dan controleren wij voor jou of er subsidie in jouw gemeente mogelijk is.

Onderhoud

Hoe kan ik bestellen?

In onze Sedumshop kun je eenvoudig je bestelling plaatsen wanneer je de stappen op de pagina 'Planning en voorbereiding' hebt doorlopen. Je weet dan namelijk precies of je dak geschikt is en hoeveel vierkante meter je nodig hebt.

Je kunt ervoor kiezen om het Sedumdak zelf aan te leggen of te laten aanleggen. In beide gevallen kun je kiezen uit drie pakketten: Sedumdak Basis, Sedumdak Plus of Sedumdak Tray.

Hoe vaak moet het Sedumdak bemest worden?

Bemest direct na de halfjaarlijkse controle en je bent verzekerd van een altijd prachtig mooi groen Sedumdak! Bemest niet met heet weer of in volle zon. Mest ter je uiteraard aan in onze Sedumshop. Het beste kun je het dak bemesten kort voor een regenbui. Buienradar kun je hier natuurlijk voor raadplegen.

Hoe behandel ik eventuele kale plekken?

In de Sedumshop vind je zogenaamde 'plug-ins'. Deze zijn bedoeld voor het vervangen van Sedum of het bijplanten in kaal geworden gedeelten van je Sedumdak.

Hoe vaak moet ik het Sedumdak water geven?

Een Sedumdak kan redelijk lang zonder water. Na droge periodes van twee tot drie weken zullen de blaadjes wat rood kleuren. Dit is een indicator dat het wenselijk is om te gaan sproeien. Maximaal twee keer per week en het liefst in de avonduren. Dit blijven doen tot de eerste serieuze regenbui zich weer heeft aangediend.

Is er nog iets anders waar ik op moet letten?

Controleer regelmatig of het afvoersysteem nog functioneert. Verwijder eventueel ingewaaid blad. Het aantal controles is afhankelijk van het aanwezige groen in de omgeving van uw dak.

Zelf aanleggen

Hoe lang ben ik bezig met aanleggen?

Het hangt natuurlijk heel erg af van de grootte van het dak, hoe goed bereikbaar het is en hoe handig jezelf bent. Er lastig om in te schatten dus. Wanneer je het ons laat doen proberen wij in ieder geval in één dag de klus te klaren.

Welke keuzes heb ik?

Afhankelijk van hoe sterk je dak is en wat jouw wensen zijn ten aan zien van het water geven heb je bij ons drie keuzes: 'Standaard opbouw' voor de meeste daken. Kan je dak het aan en wil je minder vaak je dak water hoeven geven dan hebben wij nog onze 'Tray oplossing' of 'Substraat oplossing'. Wanneer je in onze webshop voor één van deze oplossing kiest hoe je alleen nog de grootte van je dak in te geven en de website vult je winkelwagen met alle benodigdheden.

Krijg ik ook subsidie als ik het zelf aanleg?

Er zijn behoorlijk wat gemeentes in Nederland die subsidie verstrekken voor de aanleg van Sedum daken. Informeer ernaar bij jouw gemeente of kijk op onze website of jouw gemeente ertussen staat.

Heb ik ook garantie als ik het zelf aanleg?

..... Tom?

Staat je vraag er niet tussen?

Staat je vraag er niet bij? Geen enkel probleem, neem gerust contact met ons op per e-mail (info@sedumopjedak.nl) of telefoon (06-11914852) zodat wij alsnog je vragen kunnen beantwoorden en deze pagina kunnen verbeteren.

Reviews

De waardering van sedumopjedak.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 29 reviews.

Nieuwsbrief