pix

Sedum op je dak

Subsidie op Sedumdaken

Subsidie

Check of ook jouw gemeente subsidie verstrekt

Subsidie op Sedumdaken wordt door steeds meer gemeenten, waterschappen en provincies verstrekt. Dit geldt zowel voor het zelf aanleggen van een groendak als het laten aanleggen. Met deze subsidies wil men bedrijven en particulieren en bedrijven stimuleren om te investeren in een duurzame leefomgeving. Het verschilt per gemeente maar de subsidies kunnen oplopen tot wel € 50,- per vierkante meter.

Amersfoort

Woon je in Amersfoort en wil je ook Sedum op je dak? Je kunt dan subsidie aanvragen als het groene dak groter is dan 6 m2 met een dikte van minimaal 40mm. Vanaf 15 maart kan er subsidie aangevraagd worden.

Lees meer…

Baarn

Woon je in Baarn en wil je ook Sedum op je dak? Je kunt dan subsidie aanvragen als het groene dak groter is dan 6 m2. De gemeente vergoed 1/3 (één-derde) van de kosten van aanleg van het groene dak, met een maximum van €30,- per vierkante meter. De maximum bijdrage per perceel is €10.000,-.

Lees meer…

Bussum

Woon je in Bussum en wil je ook Sedum op je dak? Bel ons dan even over de mogelijke buurtinitiatieven bij jouw in de buurt of als je een buurtinitiatief wilt starten. Er is via het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht dan namelijk subsidie mogelijk.

Lees meer…

Houten

De gemeente behandelt aanvragen totdat het jaarbudget op is. Aanvragen die niet meer passen binnen het jaarbudget schuiven door naar het volgende jaar tot het volledige beschikbare budget op is. Als de aanvraag compleet is en past binnen de voorwaarden, hoort u binnen 6 weken of u subsidie ontvangt. Per vierkante meter groen dak ontvangt u € 25,- subsidie, het maximale subsidiebedrag per aanvraag is € 750.

Lees meer…

Leersum

Woon je in Leersum en wil je ook Sedum op je dak? Bel ons dan even over de mogelijke buurtinitiatieven bij jouw in de buurt of als je een buurtinitiatief wilt starten. Er is via het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden dan namelijk subsidie mogelijk.

Lees meer…

Muiderberg

Woon je in Muiderberg en wil je ook Sedum op je dak? Bel ons dan even over de mogelijke buurtinitiatieven bij jouw in de buurt of als je een buurtinitiatief wilt starten. Er is via het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht dan namelijk subsidie mogelijk.

Lees meer…

Utrecht

Wil je een Sedum-dak aan (laten) leggen op een gebouw? Dan kun je subsidie aanvragen als het groene dak groter is dan 10 m2. Je mag ook samen met anderen een aanvraag doen. Bij een extensief groen dak (mossen en sedum) is de subsidie 50% van de kosten maar niet meer dan € 25 per m2. Kosten van een bouwkundig expert worden tot € 250 per dak vergoed, met een maximum van €1.000 per aanvraag. De totale subsidie is maximaal € 20.000 per aanvraag.

Lees meer…

Wijdemeren

Inwoners die het dak van hun schuurtje, uitbouw of garage willen vergroenen kunnen hiervoor een subsidie krijgen van maximaal 25 euro per m2 groen dak (inclusief BTW). De subsidieregeling is bedoeld om de bebouwde omgeving  te vergroenen en zo bij te dragen aan de bestrijding van de gevolgen van klimaatverandering.

Lees meer…

Wijk bij Duurstede

Woon je in Wijk bij Duurstede en wil je ook Sedum op je dak? Bel ons dan even over de mogelijke buurtinitiatieven bij jouw in de buurt of als je een buurtinitiatief wilt starten. Er is via het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden dan namelijk subsidie mogelijk.

Lees meer…

Ankeveen

Woon je in Ankeveen en wil je ook Sedum op je dak? Bel ons dan even over de mogelijke buurtinitiatieven bij jouw in de buurt of als je een buurtinitiatief wilt starten. Er is via het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht dan namelijk subsidie mogelijk.

Lees meer…

Bloemendaal
Sinds 1 juli 2023 kunnen inwoners van gemeente Bloemendaal (Bennebroek, Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout en Vogelenzang) subsidie aanvragen voor het aanleggen van een groen dak. De gemeente verstrekt deze subsidie omdat een sedumdak de gemeente nog groener maakt, zorgt voor meer biodiversiteit en helpt bij klimaatadaptatie.

Lees meer…

Culemborg

Woon je in Culemborg en wil je ook Sedum op je dak? Bel ons dan even over de mogelijke buurtinitiatieven bij jouw in de buurt of als je een buurtinitiatief wilt starten. Er is via het Waterschap Rivierenland dan namelijk subsidie mogelijk. Er is subsidie beschikbaar! 20% of zelfs 50%, afhankelijk van hoe grijs of groen jouw wijk is.

Lees meer…

Hilversum

Woon je in Hilversum en wil je ook Sedum op je dak? Bel ons dan even over de mogelijke buurtinitiatieven bij jouw in de buurt of als je een buurtinitiatief wilt starten. Er is via het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht dan namelijk subsidie mogelijk.

Lees meer…

Huizen

Woon je in Huizen en wil je ook Sedum op je dak? Bel ons dan even over de mogelijke buurtinitiatieven bij jouw in de buurt of als je een buurtinitiatief wilt starten. Er is via het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht dan namelijk subsidie mogelijk.

Lees meer…

Muiden

Woon je in Muiden en wil je ook Sedum op je dak? Bel ons dan even over de mogelijke buurtinitiatieven bij jouw in de buurt of als je een buurtinitiatief wilt starten. Er is via het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht dan namelijk subsidie mogelijk.

Lees meer…

Naarden

Woon je in Naarden en wil je ook Sedum op je dak? Bel ons dan even over de mogelijke buurtinitiatieven bij jouw in de buurt of als je een buurtinitiatief wilt starten. Er is via het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht dan namelijk subsidie mogelijk.

Lees meer…

Werkhoven

Woon je in Werkhoven en wil je ook Sedum op je dak? Bel ons dan even over de mogelijke buurtinitiatieven bij jouw in de buurt of als je een buurtinitiatief wilt starten. Er is via het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden dan namelijk subsidie mogelijk.

Lees meer…

Zeist

Er is in Zeist subsidie mogelijk via het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Er lopen via ons enkele buurtinitiatieven in Zeist en erbij aansluiten kan voordelig zijn.

Lees meer…

Waarom is er subsidie op Sedumdaken mogelijk vanuit de overheid?

Waterbuffering bij hoosbuien zodat het riool ontlast wordt

Opvang van fijnstof en CO2

Lagere omgevingstemperatuur door zonlicht-absorptie

Je dak zorgt voor meer biodiversiteit

Het wordt koeler in de omgeving van het dak

Je dak produceert zuurstof

Je dak zorgt voor vochtigere lucht

Subsidie op Sedumdaken
Vlinder

Laten aanleggen

Compleet aangelegd in een dag! 

Vlinder

Zelf aanleggen

Met duidelijke instructies zelf aan de slag!

Veel gestelde vragen

Laten aanleggen

Wat kost de aanleg?

Eigenlijk kost het jou alleen de moeite van het invullen van de offerte aanvraag en het serveren van een paar koppen koffie op de dag  dat we het dak komen aanleggen. Qua kosten moet je rekening houden met een vierkante meter prijs van € 59,95 per vierkante meter (inclusief materiaal) voor onze 'Standaard opbouw'. Kan je dak het aan en wil je minder vaak je dak water hoeven geven dan hebben wij nog onze 'Tray oplossing' (€ 69,95/m2) of 'Substraat oplossing' (€ 64,95/m2).

Is mijn dak wel geschikt voor Sedum?

Simpel gezegd moet het dak stevig genoeg zijn om er met twee mensen tegelijk op te lopen. Twijfel? Dan niet doen. Op de volgende dakbedekking kunnen wij een Sedumdak aanleggen:

  • daken met dakbedekking van EPDM of Bitumen (tot 45 graden dakhelling);
  • betondaken (tot 45 graden dakhelling).

Niet geschikt zijn daken met golfplaten, zink, sandwichpanelen of dakpannen (in dit laatste geval kan het alleen als eerst de pannen worden vervangen door EPDM of Bitumen.

 

Hoe lang zijn jullie bezig met aanleggen?

Het hangt natuurlijk heel erg af van de grootte van het dak. Wij streven ernaar dat je Sedum op je dak krijgt in één dag. Je hoeft dus doorgaans maar één dag vrij te nemen. Indien wij verwachten langer bezig te zijn op basis jouw offerte-aanvraag dan geven wij dit van tevoren duidelijk aan.

Krijg ik ook subsidie als ik het laat aanleggen?

Er zijn behoorlijk wat gemeentes in Nederland die subsidie verstrekken voor de aanleg van Sedum daken. Wanneer je bij ons een offerte aanvraagt dan controleren wij voor jou of er subsidie in jouw gemeente mogelijk is.

Wat weegt een Sedumdak?

Het hangt een beetje af van de gekozen oplossing: 'Sedumdak Basis', 'Sedumdak Plus' of 'Sedumdak Tray'. Afhankelijk van de keuze varieert het gewicht van een Sedumdak tussen de 50kg/m² en 85kg/m².

Hoe snel krijg ik mijn offerte?

Direct! Je kunt via onze webshop een orderplaatsen voor de aanleg van je dak maar je kunt de webshop ook gebruiken om jezelf een offerte toe te sturen per e-mail. Handig voor je subsidie aanvraag.

Let op! Dit alleen voor daken niet hoger dan de eerste etage en goed bereikbaar vanaf de weg. Voor daken die hier vanaf wijken kun je hier een offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een offerte op maat.

Hoe kan ik de opdracht bevestigen?

Je ontvangt van ons een gespecificeerde offerte die je eenvoudig kunt bevestigen. Afrekenen doe je pas nadat het dak gelegd is.

Zelf aanleggen

Heb ik ook garantie als ik het zelf aanleg?

..... Tom?

Hoe lang ben ik bezig met aanleggen?

Het hangt natuurlijk heel erg af van de grootte van het dak, hoe goed bereikbaar het is en hoe handig jezelf bent. Er lastig om in te schatten dus. Wanneer je het ons laat doen proberen wij in ieder geval in één dag de klus te klaren.

Krijg ik ook subsidie als ik het zelf aanleg?

Er zijn behoorlijk wat gemeentes in Nederland die subsidie verstrekken voor de aanleg van Sedum daken. Informeer ernaar bij jouw gemeente of kijk op onze website of jouw gemeente ertussen staat.

Welke keuzes heb ik?

Afhankelijk van hoe sterk je dak is en wat jouw wensen zijn ten aan zien van het water geven heb je bij ons drie keuzes: 'Standaard opbouw' voor de meeste daken. Kan je dak het aan en wil je minder vaak je dak water hoeven geven dan hebben wij nog onze 'Tray oplossing' of 'Substraat oplossing'. Wanneer je in onze webshop voor één van deze oplossing kiest hoe je alleen nog de grootte van je dak in te geven en de website vult je winkelwagen met alle benodigdheden.

Reviews

De waardering van sedumopjedak.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 29 reviews.

Nieuwsbrief