pix

Sedum op je dak

Sedumdak Baarn

Sedumdak Baarn met subsidie

Woon je in Baarn en wil je ook Sedum op je dak? Je kunt dan subsidie aanvragen als het groene dak groter is dan 6 m2. De gemeente vergoed 1/3 (één-derde) van de kosten van aanleg van het groene dak, met een maximum van €30,- per vierkante meter. De maximum bijdrage per perceel is €10.000,-.

Sedum dak kiezen

Afhankelijk van wat jouw dak kan dragen bieden wij verschillende oplossingen aan die je online kunt bestellen. Daarbij kun je er voor kiezen om je dak te laten aanleggen of zelf aan te leggen. Klik op één van deze opties, geef de lengte en breedte van je dak op en je ziet direct wat de totaalprijs is.

Reken eens uit wat het kost

Kies het pakket dat je het meest geschikt lijkt voor je dak en geeft de opervlakte is. Je ziet dan direct wat de kosten voor zelf leggen of laten aanleggen zijn.

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Zelf aanleggen

Sedumdak Basis

Sedumdak Basis Pakket (m2) zelf aanleggen

✅ Gewicht: 45-50kg/m2

✅ Buffering: 35 liter/m2

✅ Dakhelling: max. 15

✅ Dikte pakket: 6 -7 cm

Vanaf € 49,90 per m2 *

Sedumdak Easy

Sedumdak Easy Pakket (m2) zelf aanleggen

✅ Gewicht: 50 kg/m2

✅ Buffering: 23 liter/m2

✅ Dakhelling: max. 15

✅ Dikte pakket: 7-9 cm

Vanaf € 59,95 per m2 *

Sedumdak Bio

Sedumdak Bio Pakket (m2) zelf aanleggen

✅ Gewicht: 80-85kg/m2

✅ Buffering: 25 liter/m2

✅ Dakhelling: max. 5

✅ Dikte pakket: 9 cm

Vanaf € 61,76 per m2 *

Of laat ons het voor je doen.

Sedumdak Basis, laten aanleggen

Vanaf € 64,90 per m2

Sedumdak Easy, laten aanleggen

Vanaf € 74,95 per m2

Sedumdak Bio, laten aanleggen

Vanaf € 76,10 per m2 *

* de producten in het pakket verschillen in oppervlakte per item. Op basis van de berekende oppervlakte wordt het meest gunstige pakket samengesteld. De 'vanaf prijs' is daarom indicatief en geldt voor de meest gunstige pakketsamenstelling op basis van de oppervlakte (de vertoonde prijs is op basis van 20 vierkante meter).

Wat is de beste keuze?

Je keuze wordt door drie zaken bepaald. Het is ten eerste afhankelijk van het gewicht per vierkante meter dat jouw dak kan dragen. De tweede overweging of je kiest voor het gemak bij het leggen (Tray). Als derde overweging kun je, als je dak het aankan, kiezen voor de volledige organische variant (Bio).

  • Het Sedumdak Basis pakket heeft door de tussenlaag van steenwolvezels een hoog water opnemend vermogen (35 liter/m2) bij een laag gewicht per vierkante meter 45-50 kg. De vegetatielaag bestaat uit zes tot acht soorten Sedum.
  • Het Sedumdak Bio pakket bestaat uitsluitend uit organisch materiaal en heeft daardoor een lager water opnemend vermogen (25 liter/m2) bij een hoger gewicht per vierkante meter 80-85 kg. De vegetatielaag bestaat uit zes tot acht soorten Sedum.
  • Het Sedumdak Tray pakket bestaat uit kant-en-klare makkelijk te leggen kunststof cassettes met daarin Sedumsubstraat en een vegetatielaag met zes tot acht soorten Sedum. Het water opnemend vermogen is (30 liter/ m2) bij een gewicht per vierkante meter van 80 kg.
  • Het Sedumdak Easy pakket in een compleet geïntrigeerde oplossing die het leggen super makkelijk maakt. De 'tegels' zijn 50x50cm en kunnen met een eenvoudig broodmes op maat worden gesneden. Het water opnemend vermogen ligt tussen de 17 en 23 liter bij een maximaal gewicht per vierkante meter van 50kg.

Het is wel belangrijk dat je dak echt geschikt is en dat je de juiste stappen neemt bij de aanleg. Onderaan de pagina staat een handig download met het complete stappenplan.

Subsidie Baarn

De gemeente vergoed 1/3 (één-derde) van de kosten van aanleg van het groene dak, met een maximum van €30,- per vierkante meter. De maximum bijdrage per perceel is €10.000,-.

De kosten voor een constructieberekening (een controle van de draagkracht van het dak en de onderliggende constructie) door een gecertificeerd bureau vergoeden wij volledig, tot een maximum van €200,-. Een constructieberekening is niet verplicht, maar wel zeer aan te raden. Eventuele schade van aanleg en beheer van een groen dak zijn volledig voor eigen risico van de eigenaar van de constructie.

Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet het aan te leggen groene dak minimaal 6 m2 groot zijn.

Aanvragen van de subsidie kan met DigiD.

De voordelen van Sedum op je dak

Je dak gaat langer mee

Je dak zorgt voor meer biodiversiteit

Het wordt koeler onder het dak

Lagere omgevingstemperatuur door zonlicht-absorptie

Je dak absorbeert regenwater

Je dak is direct groen

Je dak heeft nauwelijks onderhoud nodig

Verhoogt het rendement van je zonnepanelen

Vlinder

Laten aanleggen

Vanaf € 65,90 per vierkante meter!

Vlinder

Zelf aanleggen

Vanaf € 49,90 per vierkante meter!

Veel gestelde vragen

Is mijn dak wel geschikt voor Sedum?

Simpel gezegd moet het dak stevig genoeg zijn om er met twee mensen tegelijk op te lopen. Twijfel? Dan niet doen. Op de volgende dakbedekking kunnen wij een Sedumdak aanleggen:

  • daken met dakbedekking van EPDM of Bitumen (tot 45 graden dakhelling);
  • betondaken (tot 45 graden dakhelling).

Niet geschikt zijn daken met golfplaten, zink, sandwichpanelen of dakpannen (in dit laatste geval kan het alleen als eerst de pannen worden vervangen door EPDM of Bitumen.

 

Wat weegt een Sedumdak?

Het hangt een beetje af van de gekozen oplossing: 'Sedumdak Basis', 'Sedumdak Plus' of 'Sedumdak Tray'. Afhankelijk van de keuze varieert het gewicht van een Sedumdak tussen de 50kg/m² en 85kg/m².

Welke keuzes heb ik?

Afhankelijk van hoe sterk je dak is en wat jouw wensen zijn ten aan zien van het water geven heb je bij ons drie keuzes: 'Standaard opbouw' voor de meeste daken. Kan je dak het aan en wil je minder vaak je dak water hoeven geven dan hebben wij nog onze 'Tray oplossing' of 'Substraat oplossing'. Wanneer je in onze webshop voor één van deze oplossing kiest hoe je alleen nog de grootte van je dak in te geven en de website vult je winkelwagen met alle benodigdheden.

Krijg ik ook subsidie als ik het zelf aanleg?

Er zijn behoorlijk wat gemeentes in Nederland die subsidie verstrekken voor de aanleg van Sedum daken. Informeer ernaar bij jouw gemeente of kijk op onze website of jouw gemeente ertussen staat.

Hoe lang ben ik bezig met aanleggen?

Het hangt natuurlijk heel erg af van de grootte van het dak, hoe goed bereikbaar het is en hoe handig jezelf bent. Er lastig om in te schatten dus. Wanneer je het ons laat doen proberen wij in ieder geval in één dag de klus te klaren.

Heb ik ook garantie als ik het zelf aanleg?

..... Tom?

Sedum op je dak met het grootse gemak!

Of je het nu laat aanleggen of zelf gaat aanleggen, je kunt pas goed beoordelen wat voor jou het beste werkt na het lezen van ons stappenplan. Van aanschaffen tot het genieten van het resultaat wordt stap voor stap beschreven.

Reviews

De waardering van sedumopjedak.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 29 reviews.

Nieuwsbrief