pix

Sedum op je dak

De voordelen van Sedum op je dak

Kruiwagen

De voordelen van Sedum op je dak

Slaat regenwater op

Een Sedumdak vangt regenwater op en slaat het water tijdelijk op het dak op. Het water wordt door de planten in het Sedumdak opgenomen en later door verdamping teruggegeven aan de lucht. De resterende neerslag wordt pas na enige tijd van het dakoppervlak afgevoerd. Een groendak draagt zo ​​bij aan een stabiel grondwaterpeil. Het riool wordt ontlast, waardoor wateroverlast en overstromingen in de straat bij hevige regen worden voorkomen.

Minder geluid - zowel binnen als buiten

Een Sedumdak heeft een geluidsisolerende werking. Het dempt het geluid van de straat en zorgt voor een rustigere omgeving. En niet alleen buiten. Dankzij het Sedumdak komt er ook minder lawaai je woning binnen.

Biedt ruimte voor vogels, vlinders en insecten

Sedumdaken bestaan uit verschillende soorten planten bestaan. Deze planten zijn belangrijke leefgebieden voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten. Met een Sedumdak help je mee aan het behoud van bijen en vlinders en de biodiversiteit.

Biedt ruimte voor vogels, vlinders en insecten

Sedumdaken bestaan uit verschillende soorten planten bestaan. Deze planten zijn belangrijke leefgebieden voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten. Met een Sedumdak help je mee aan het behoud van bijen en vlinders en de biodiversiteit.

Je woning wordt meer waard

Door de positieve voordelen van een Sedumdak – zoals een lager energieverbruik, de langere levensduur van de dakbedekking en een prettiger klimaat in en rondom het huis – stijgt de waarde van je woning.

Bespaart tijd & geld

Het plaatsen van een Sedumdak met behulp van voorbegroeide vegetatiematten is heel eenvoudig en snel. Ook het onderhoud van je Sedumdak is hierdoor minimaal. Zo bespaar je op de lange termijn tijd en geld.

Brengt mensen bij elkaar

Wonen in een groene omgeving heeft een bewezen positieve invloed op de leefomgeving en brengt mensen samen. Sedumdaken zijn als groene oases in de gebouwde omgeving die de natuur binnen handbereik van mensen brengt. Dankzij groen is er minder agressie en vandalisme.

Heeft een positief effect op de gezondheid

Mensen die in een groene omgeving wonen, voelen zich beter. Groen verhoogt de pijntolerantie en mensen herstellen sneller; dit wordt ook wel een “healing environment” genoemd. Sedumdaken hebben dus een positief effect op de gezondheid. Bovendien kan wonen in  een groene omgeving de kans op ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes op de lange termijn verminderen.

Zorgt voor schonere lucht

De vele plantjes op een Sedumdak werken als filters voor fijnstof en zetten CO2 om in zuurstof. Met een Sedumdak help je mee aan een schonere lucht en geniet je van een betere luchtkwaliteit, zeker in stedelijke gebieden.

Beschermt tegen warmte in de zomer

Een Sedumdak zorgt voor een koeler en aangenamer klimaat in de zomer. De planten in een Sedumdak absorberen zonlicht en werken zo als een airco van moeder natuur. Rondom een Sedumdak is de buitentemperatuur 3° C lager. Maar ook het klimaat in huis verbetert. Je hoeft minder gebruik te maken van de airconditioning. Hiermee bespaar je energie en geld.

Beschermt de dakbedekking

Een Sedumdak beschermt de dakbedekking tegen weersinvloeden zoals zon, regen, hagel, wind en extreme temperaturen. Je dakbedekking gaat twee tot drie keer langer mee.

Zonnepanelen werken beter

Dankzij de planten op een Sedumdak daalt de temperatuur op het dak. Zonnepanelen werken beter op koelere daken dan op warme daken. Door een Sedumdak onder de zonnepanelen aan te brengen, verbetert het rendement van de zonnepanelen en bespaar je op je energiekosten.

Creëert een brandvertragende laag

Van nature houden planten veel vocht vast. Met een Sedumdak creëer je hierdoor een natuurlijke brandvertragende laag op het dak.

Sedum maakt blij!

Sedum maakt blij! In een groene omgeving voelen mensen zich beter. Omdat Sedumdaken mooi en uitnodigend zijn om naar te kijken, ervaren mensen minder stress en een meer ontspannen gevoel.

Direct groen, nauwelijks onderhoud

Met vegetatiematten is je Sedumdak binnen een dag klaar, met direct groen resultaat. Bij levering zijn de matten voor 90% bedekt met planten. Hierdoor is er nauwelijks ruimte voor onkruidgroei en is het onderhoud aan je Sedumdak minimaal.

Beschermt tegen wind en storm

Tijdens harde wind, windstoten of een storm beschermt je groendak de dakbedekking tegen wegwaaien. Kortom, met een groendak heb je een extra stabiele en erosiebestendige laag op je dak.

Subsidie

Subsidie in veel gemeenten

Check of jouw gemeente ook subsidie verstrekt.

Offerte

Direct offerte

Ontvang per kerende mail direct een offerte voor jouw subsidie aanvraag.

In 1 dag gelegd

In één dag gelegd!

Geniet ‘s avonds al van jouw eigen Sedumdak!

Sedum op je dak met het grootse gemak!

Planning en voorbereiding

Reviews

De waardering van sedumopjedak.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 29 reviews.

Nieuwsbrief