pix

Leg je eigen Sedumdak aan!

Kies één van de drie kant-en klaar pakketten:

Je Sedumdak zelf aanleggen, hoe leuk is dat? Voor ons is het antwoord duidelijk, we doen niet anders. Wanneer je bij ons online bestelt dan worden alle benodigdheden op één of meerdere pallets bij je aangeleverd. We proberen het je zo makkelijk mogelijk te maken.

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
Sedumdak Basis

Sedumdak Basis Pakket
Zelf aanleggen

✅ Gewicht: 45-50kg/m2

✅ Buffering: 35 liter/m2

✅ Dakhelling: max. 15

✅ Dikte pakket: 6 -7 cm

MEEST GEKOZEN
Vanaf € 41,23
Sedumdak Easy

Sedumdak Easy Pakket
Zelf aanleggen

✅ Gewicht: 50 kg/m2

✅ Buffering: 25 liter/m2

✅ Dakhelling: max. 15

✅ Dikte pakket: 7-9 cm

Vanaf € 51,73
Sedumdak Bio laten aanleggen

Sedumdak Bio Pakket
Zelf aanleggen

✅ Gewicht: 80-85kg/m2

✅ Buffering: 40 liter/m2

✅ Dakhelling: max. 5

✅ Dikte pakket: 9 cm

Vanaf € 52,94

Klik op één van de opties, geef de oppervlakte van je dak op en je ziet direct wat de totaalprijs voor het dak is en wat er voor nodig is om het te maken. Voor de aanvoer van het materiaal komen hier afhankelijk van het gekozen pakket nog transportkosten bij.​

Reviews

De vervoerder plaatst de materialen op de plek die jij aangeeft

Hou een plek vrij met een korte afstand van je klus en met voldoende ruimte om makkelijk de materialen te kunnen pakken.

Veel gestelde vragen

Sedumdak zelf aanleggen

Is mijn dak wel geschikt voor Sedum?

Simpel gezegd moet het dak stevig genoeg zijn om er met twee mensen tegelijk op te lopen. Twijfel? Dan niet doen. Op de volgende dakbedekking kunnen wij een Sedumdak aanleggen:

  • daken met dakbedekking van EPDM of Bitumen (tot 45 graden dakhelling);
  • betondaken (tot 45 graden dakhelling).

Niet geschikt zijn daken met golfplaten, zink, sandwichpanelen of dakpannen (in dit laatste geval kan het alleen als eerst de pannen worden vervangen door EPDM of Bitumen.

 

Wat weegt een Sedumdak?

Het hangt een beetje af van de gekozen oplossing: 'Sedumdak Basis', 'Sedumdak Plus' of 'Sedumdak Tray'. Afhankelijk van de keuze varieert het gewicht van een Sedumdak tussen de 50kg/m² en 85kg/m².

Welk dakpakket kan ik het beste kiezen?

Je keuze wordt door drie zaken bepaald. Het is ten eerste afhankelijk van het gewicht per vierkante meter dat jouw dak kan dragen. De tweede overweging of je kiest voor het gemak bij het leggen (Tray). Als derde overweging kun je, als je dak het aankan, kiezen voor de volledige organische variant (Bio).

Het Sedumdak Basis pakket heeft door de tussenlaag van steenwolvezels een hoog water opnemend vermogen (35 liter/m2) bij een laag gewicht per vierkante meter 45-50 kg. De vegetatielaag bestaat uit zes tot acht soorten Sedum.

Het Sedumdak Bio pakket bestaat uitsluitend uit organisch materiaal en heeft daardoor een iets lager water opnemend vermogen (25 liter/m2) bij een hoger gewicht per vierkante meter 80-85 kg. De vegetatielaag bestaat uit zes tot acht soorten Sedum.

Het Sedumdak Tray pakket bestaat uit kant-en-klare makkelijk te leggen kunststof cassettes met daarin Sedumsubstraat en een vegetatielaag met zes tot acht soorten Sedum. Het water opnemend vermogen is (30 liter/ m2) bij een gewicht per vierkante meter van 80 kg.

Krijg ik ook subsidie als ik het zelf aanleg?

Er zijn behoorlijk wat gemeentes in Nederland die subsidie verstrekken voor de aanleg van Sedum daken. Informeer ernaar bij jouw gemeente of kijk op onze website of jouw gemeente ertussen staat.

Hoe lang ben ik bezig met aanleggen?

Het hangt natuurlijk heel erg af van de grootte van het dak, hoe goed bereikbaar het is en hoe handig jezelf bent. Er lastig om in te schatten dus. Wanneer je het ons laat doen proberen wij in ieder geval in één dag de klus te klaren.

Heb ik ook garantie als ik het zelf aanleg?

..... Tom?

Sedum op je dak met het grootse gemak!

Handleiding Sedumdak Basis zelf leggen

Handleiding Sedumdak Basis zelf aanleggen

Handleiding Sedumdak Bio zelf aanleggen

Handleiding Sedumdak Bio zelf aanleggen

Afbeelding brochure Sedumopjedak Easy

Handleiding Sedumdak Easy zelf aanleggen

Reviews

De waardering van sedumopjedak.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 29 reviews.

Nieuwsbrief