pix

Sedum op je dak

Sedumdak Bussum

Kruiwagen
Subsidie op Sedumdaken


Zeer fijn en kundig bedrijf. Bij mijn ouders tweemaal een mooi groendak aangelegd. Eigenaar is erg vriendelijk en komt zijn afspraken na, personeel is beleefd en vriendelijk.

Reindert van Vugt

Laten aanleggen
Sedum op je Pipowagen


Goede kwaliteit en prima geregeld!

Gerard Assenberg

Sedumdak Bussum

Woon je in Bussum en wil je ook Sedum op je dak? Bel ons dan even over de mogelijke buurtinitiatieven bij jouw in de buurt of als je een buurtinitiatief wilt starten. Er is via het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht dan namelijk subsidie mogelijk.

Subsidie Bussum

Er is ons geen subsidieregeling van gemeente Gooise Meren bekend. Wel is er een subsidiemogelijkheid via het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht voor zowel particulieren als ook VVE’s en buurtinitiatieven.

Subsidievoorwaarden voor buurtinitiatieven in Bussum

Je kunt een subsidie aanvragen namens een groep mensen of organisaties. Dat kan met minimaal 3 bewoners of een Vereniging van Eigenaren (VvE). Maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om een samenwerking tussen een buurtinitiatief, gemeente of school.

Hiervoor gelden onder andere de volgende voorwaarden:

 • De maatregel draagt bij aan het vasthouden van water, het bergen van water en het in de bodem brengen van water.
 • Het idee of resultaat moet kunnen worden overgenomen door anderen.
 • De maatregel moet bijdragen aan meer kennis en bewustwording rond water en klimaatverandering.
 • De maatregel is in een buurt of een wijk. Minimaal 3 bewoners doen mee. Of de maatregel wordt aangevraagd door een vereniging, instelling of VVE.
 • De hoogte van de subsidie is maximaal 50% van de kosten. En maximaal 25.000 euro per aanvrager en activiteit.

Sedum op je dak support buurtinitiatieven, lees hier wat we voor je kunnen doen.

Rekenvoorbeeld buurtinitiatief

Hieronder een rekenvoorbeeld van het bovenstaande voor een buurtinitiatief met 15 buren die ieder een dak van 10m2 hebben.

 

REKENVOORBEELD: Buurtinitiatief  
Sedumdak Basis pakket150 x € 49,90

€ 7.485,00

Transportkosten15 x € 85,00

€ 1.275,00

Subtotaal

€ 8.760,00

Buurtkorting van Sedumopjedak

-€ 438,00

Subsidie van Waterschap50%

-€ 4.161,00

Uiteindelijke kosten per dak

€ 277,40

* Deze berekening betreft een indicatie van de globale kosten voor het zelf aanleggen van een Sedumdak. Btw en bezorgkosten zijn bij de prijs inbegrepen. Subsidie informatie is overgenomen van de website van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht  op 3 april 2022. Aan deze berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend.

Subsidievoorwaarden voor huishoudens in Bussum

Vraag je voor jouw huishouden subsidie aan? Dan gelden er een paar voorwaarden, zoals:

 • Je krijgt alleen subsidie als het voor je eigen huis is. Je kunt geen subsidie krijgen voor maatregelen bij gemeenschappelijke ruimten.
 • Je krijgt de subsidie pas als je de kosten ook echt hebt gemaakt.
 • Je kunt alleen subsidie aanvragen voor kosten die zijn gemaakt in het huidige jaar, vanaf het openstellen van de subsidieregeling.
 • Per maatregel kun je maar 1 keer subsidie krijgen.
 • Per huisadres krijg maximaal 1.100 euro subsidie.
 • Je laat de factuur van Sedumopjedak zien met daarop de kosten en wat je hebt gekocht.
 • Je maakt foto’s voordat je begint en van het eindresultaat.

 

REKENVOORBEELD: Particulier  
Sedumdak Basis pakket10 x € 49,90

€ 499,00

Transportkosten1 x € 85,00

€ 85,00

Subtotaal

€ 584,00

Subsidie van Waterschap€ 20,00 per m2

-€ 200,00

Uiteindelijke kosten per dak

€ 284,00

* Deze berekening betreft een indicatie van de globale kosten voor het zelf aanleggen van een Sedumdak. Btw en bezorgkosten zijn bij de prijs inbegrepen. Subsidie informatie is overgenomen van de website van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht  op 3 april 2022. Aan deze berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend.

Sedum dak kiezen

Afhankelijk van wat jouw dak kan dragen bieden wij verschillende oplossingen aan die je online kunt bestellen. Daarbij kun je er voor kiezen om je dak te laten aanleggen of zelf aan te leggen. Klik op één van deze opties, geef de lengte en breedte van je dak op en je ziet direct wat de totaalprijs is.

* de producten in het pakket verschillen in oppervlakte per item. Op basis van de berekende oppervlakte wordt het meest gunstige pakket samengesteld. De 'vanaf prijs' is daarom indicatief en geldt voor de meest gunstige pakketsamenstelling op basis van de oppervlakte (de vertoonde prijs is op basis van 20 vierkante meter).

Wat is de beste keuze?

Je keuze wordt door drie zaken bepaald. Het is ten eerste afhankelijk van het gewicht per vierkante meter dat jouw dak kan dragen. De tweede overweging of je kiest voor het gemak bij het leggen (Tray). Als derde overweging kun je, als je dak het aankan, kiezen voor de volledige organische variant (Bio).

 • Het Sedumdak Basis pakket heeft door de tussenlaag van steenwolvezels een hoog water opnemend vermogen (35 liter/m2) bij een laag gewicht per vierkante meter 45-50 kg. De vegetatielaag bestaat uit zes tot acht soorten Sedum.
 • Het Sedumdak Bio pakket bestaat uitsluitend uit organisch materiaal en heeft daardoor een lager water opnemend vermogen (25 liter/m2) bij een hoger gewicht per vierkante meter 80-85 kg. De vegetatielaag bestaat uit zes tot acht soorten Sedum.
 • Het Sedumdak Tray pakket bestaat uit kant-en-klare makkelijk te leggen kunststof cassettes met daarin Sedumsubstraat en een vegetatielaag met zes tot acht soorten Sedum. Het water opnemend vermogen is (30 liter/ m2) bij een gewicht per vierkante meter van 80 kg.
 • Het Sedumdak Easy pakket in een compleet geïntrigeerde oplossing die het leggen super makkelijk maakt. De 'tegels' zijn 50x50cm en kunnen met een eenvoudig broodmes op maat worden gesneden. Het water opnemend vermogen ligt tussen de 17 en 23 liter bij een maximaal gewicht per vierkante meter van 50kg.

Het is wel belangrijk dat je dak echt geschikt is en dat je de juiste stappen neemt bij de aanleg. Onderaan de pagina staat een handig download met het complete stappenplan.

De voordelen van Sedum op je dak

Je dak gaat langer mee

Je dak zorgt voor meer biodiversiteit

Het wordt koeler onder het dak

Lagere omgevingstemperatuur door zonlicht-absorptie

Je dak absorbeert regenwater

Je dak is direct groen

Je dak heeft nauwelijks onderhoud nodig

Verhoogt het rendement van je zonnepanelen

Vlinder

Laten aanleggen

Vanaf € 65,90 per vierkante meter!

Vlinder

Zelf aanleggen

Vanaf € 49,90 per vierkante meter!

Veel gestelde vragen

Is mijn dak wel geschikt voor Sedum?

Simpel gezegd moet het dak stevig genoeg zijn om er met twee mensen tegelijk op te lopen. Twijfel? Dan niet doen. Op de volgende dakbedekking kunnen wij een Sedumdak aanleggen:

 • daken met dakbedekking van EPDM of Bitumen (tot 45 graden dakhelling);
 • betondaken (tot 45 graden dakhelling).

Niet geschikt zijn daken met golfplaten, zink, sandwichpanelen of dakpannen (in dit laatste geval kan het alleen als eerst de pannen worden vervangen door EPDM of Bitumen.

 

Wat weegt een Sedumdak?

Het hangt een beetje af van de gekozen oplossing: 'Sedumdak Basis', 'Sedumdak Plus' of 'Sedumdak Tray'. Afhankelijk van de keuze varieert het gewicht van een Sedumdak tussen de 50kg/m² en 85kg/m².

Welke keuzes heb ik?

Afhankelijk van hoe sterk je dak is en wat jouw wensen zijn ten aan zien van het water geven heb je bij ons drie keuzes: 'Standaard opbouw' voor de meeste daken. Kan je dak het aan en wil je minder vaak je dak water hoeven geven dan hebben wij nog onze 'Tray oplossing' of 'Substraat oplossing'. Wanneer je in onze webshop voor één van deze oplossing kiest hoe je alleen nog de grootte van je dak in te geven en de website vult je winkelwagen met alle benodigdheden.

Krijg ik ook subsidie als ik het zelf aanleg?

Er zijn behoorlijk wat gemeentes in Nederland die subsidie verstrekken voor de aanleg van Sedum daken. Informeer ernaar bij jouw gemeente of kijk op onze website of jouw gemeente ertussen staat.

Hoe lang ben ik bezig met aanleggen?

Het hangt natuurlijk heel erg af van de grootte van het dak, hoe goed bereikbaar het is en hoe handig jezelf bent. Er lastig om in te schatten dus. Wanneer je het ons laat doen proberen wij in ieder geval in één dag de klus te klaren.

Heb ik ook garantie als ik het zelf aanleg?

..... Tom?

Sedum op je dak met het grootse gemak!

Of je het nu laat aanleggen of zelf gaat aanleggen, je kunt pas goed beoordelen wat voor jou het beste werkt na het lezen van ons stappenplan. Van aanschaffen tot het genieten van het resultaat wordt stap voor stap beschreven.

Reviews

Sedumopjedak.nl
4.8 Sterren - gebaseerd op 27 reviews
google logo
Trustpilot

Nieuwsbrief