pix

Sedumdak aanleggen? Een groene oase boven je hoofd!

De zomer is bijna aangebroken en hoewel sommigen van ons dit jaar niet op reis gaan, betekent dat niet dat we niet kunnen genieten van geweldige zomerse avonturen. En Sedumdak aanleggen kan een geweldige en leuke activiteit om deze zomer te ondernemen. Creëer een groene oase boven je hoofd! Je zult er veel plezier aan beleven.

Haal de natuur naar je toe

Een Sedumdak aanleggen is een fantastische manier om de natuur naar je toe te brengen. Het is een geweldige manier om de biodiversiteit te bevorderen en bij te dragen aan het behoud van het milieu. Creëer een groen uitzicht waarvan je kunt  genieten omdat je uitkijkt over je eigen groene paradijs.

Zelf doen of laten doen, that’s the question!

Bovenstaande titel is natuurlijk vrij naar ‘to be or not to be’ van Shakespeare. Zelf een Sedumdak aanleggen is een geweldige manier om te genieten van het werken met je handen en een leuk zomerproject. Je kunt ook lekker in een strandstoel toekijken hoe wij het dak voor je aanleggen. Voor slechts 15 Euro per vierkante meter komen wij het niet alleen brengen maar leggen onze professionals het ook nog eens voor je aan.

De voorbereiding is hetzelfde:

1. Voorbereiding en planning

Voordat je begint met het aanleggen van je Sedumdak, is het essentieel om een goede planning te maken. Controleer eerst of je dak geschikt is voor een Sedumlaag. Zorg ervoor dat het dak stevig genoeg is en geen lekkages vertoont. Neem ook de draagcapaciteit van je dak in overweging, in verband met onderhoud. Zie onze pagina met veelgestelde vragen voor extra informatie over waar een dak aan moet voldoen qua draagcapaciteit.

2. Dak opmeten en afvoeren tellen

Meet je dak op en vermenigvuldig de lengte et de breedte om de benodigde vierkante meters te bepalen. Trek hier de oppervlakte van eventueel aanwezige daklichten of zonnepanelen af. Hoeveel afvoeren heeft je dak? Noteer ook dit aantal zodat je weet hoeveel bladvangers er nodig zijn. In onze Sedumshop kun je kiezen uit bolroosters of vlakke bladvangers.

3. Kies een Sedumdak Pakket

Ga naar de Sedumshop. Hier bieden we drie pakketten aan. Het meest geplaatste pakket is het Sedumdak Basis pakket. Door de substraatmat die vervaardigd is uit lange steenwolvezels is dit het pakket met de laagste dakbelasting (45-50kg/m2) en geschikt voor de meeste daken.  Als je zelf aan de slag gaat is het Sedumdak Easy pakket het makkelijkste omdat de ‘tegels’ zich eenvoudig laten leggen. De dakbelasting is iets hoger (50kg/m2). Voor de liefhebber die een 100% biologisch dak wil, bieden we het Sedumdak Bio aan. Dit is door de losse substraat wel de variant met de hoogste dakbelasting (80-85kg/m2).

4. Vier dagen levertijd

Of je nu bij ons besteld of bij één van onze collega’s, de materialen worden meestal direct van de kwekerij geleverd door een externe transporteur. Houd daarom rekening met vier dagen levertijd in je planning. Het materiaal wordt op pallets bij je voor de deur gezet. De transportkosten worden bij het plaatsen van je bestelling aan je order toegevoegd. Eventueel kun je deze kosten besparen door het materiaal zelf bij ons af te halen. Laat je ons het dak aanleggen dan nemen wij het materiaal mee en zijn er ook geen transportkosten.

5. Dakvoorbereiding

Of wij het nu aanleggen of dat je het zelf gaat doen, de voorbereiding is hetzelfde. Het dakoppervlak moet schoon, vlak en vrij van puin zijn voordat je de sedumlaag aanbrengt. Verwijder alle bestaande begroeiing en controleer of er geen scherpe voorwerpen of losse dakbedekking zijn. Repareer eventuele schade. Op zich zijn onze drinkgelagen al wortelwereld genoeg maar wanneer je helemaal op zeker wilt gaan breng dan een wortelwerende laag aan om te voorkomen dat de planten doordringen in de onderliggende dakbedekking.

6. Het Sedumdak aanleggen

Wanneer je ons het dak aan laat leggen dan hoef je je hier niet in te verdiepen. Ga je zelf aan de slag dan kun je op de website de instructies voor het aanleggen lezen en/of downloaden:

Nog deze zomer een groendak?

Dus, als je deze zomer niet op reis gaat, overweeg dan om een groendak aan te leggen. Het is een leuke, creatieve en lonende activiteit die je een prachtige groene omgeving biedt waar je van kunt genieten. Laten we deze zomer samenwerken om onze omgeving groener en mooier te maken!

Heb je nog vragen over Sedumdak aanleggen?

Heb je nog een vraag bel ons dan gerust. Bellen mag sowieso altijd! We helpen je graag.

Sedumdak uitkiezen?

Wil je een Sedumdak aanschaffen? Wij bieden verschillende oplossingen aan. Zowel voor zelf aanleggen als laten aanleggen.

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_button-text theme=dark color=#FE008C show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=270px height=45px interval=5000 language=nld]