pix

Sedum op je dak in vijf stappen

Sedum op je dak met het grootste gemak! Hoe werkt dat nog precies. De onderstaande blog loodst je stap door stap naar je Sedumdak en geeft per stap aan wat je opties zijn.

Stap 1

De eerste stap is het kiezen van het pakket dat het meest geschikt is voor jouw dak op basis van het pakket gewicht dat jouw dak hebben kan. Lees de blog: ‘Is mijn dak geschikt voor Sedum?‘ om hier meer over te weten te komen.

De Sedumdak Basis en Sedumdak Easy pakketen zijn geschikt voor 90% van de daken qua gewicht. Sedumdak Easy is iets duurder dan Sedumdak Basis maar is eenvoudiger te leggen. Voor de Sedumdak Bio is een dak nodig dak minimaal 80-85 kilo per vierkante meter kan dragen. Het is dan wel een 100% biologisch Sedumdak.

Je maakt in deze stap ook meteen de keuze of je het dak zelf gaat aanleggen of dat je het aan laat leggen.

Stap 2

Stap twee, je hebt geklikt op één van onze pakketten, vul nu het aantal benodigde vierkante meters in bij de juiste staffel. Ons schaalvoordeel bij grotere oppervlakten laten we je namelijk via onze staffelprijzen te goede komen.

Lees in stap drie op de pagina ‘Planning en voorbereiding’ hoe je benodigde oppervlakte kunt uitrekenen.

Optie

Wanneer je de benodigde vierkante meters in je kruiwagen hebt gedaan kun je direct door gaan naar direct afrekenen (stap 3) maar je hebt hier de optie om eerst een offerte aan te vragen. Bijvoorbeeld wanneer je eerst nog subsidie aan gaat vragen of wanneer je het met je buren wilt bespreken om tot een grotere gezamenlijke oppervlakte te komen.

Een offerte blijft 90 dagen in ons offertesysteem staan. In de offerte die wij je toesturen per mail zit een klikbare link voor ‘Acceptatie’. Wanneer je hierop klikt kom je terug in ons ordersysteem en kan je verder gaan met afrekenen.

Stap 3

In stap 3 vragen we de benodigde gegevens in te vullen voor het goed kunnen uitvoeren van de order. Wie eerst voor een offerte heeft gekozen heeft dit al gedaan en hoeft alleen de gegevens te controleren.

Het is mogelijk om een ander afleveradres in te geven. Een bedrijfsnaam kan hier ook worden ingegeven, deze zal op de factuur worden meegenomen.

Voor orders ‘Zelf aanleggen’ belasten wij de kosten van de externe vervoerder door. € 97,50 voor Sedumdak Basis en Bio en € 175,00 voor Sedumdak Easy. De kosten voor de laatste zijn hoger i.v.m. met het volume van de pakketten.

Orders voor ‘Zelf aanleggen’ kunnen ook worden afgehaald (om je de transportkosten te besparen).

Er kan standaard betaald worden via Paypal of iDeal.

Orders die wij komen aanleggen hebben daarnaast nog de optie om te kiezen voor ‘Betalen op dag van aanleg’.

Wanneer de ‘betaling’ wordt gedaan komt er direct een mail met daarin bijgesloten de pdf-factuur. Ook bij de keuze ‘Betalen op dag van aanleg’ is dit de factuur voor de order.

Betaalopties voor 'Laten aanleggen'
Betaal opties bij ‘Laten aanleggen’
Stap 4

De levertijd voor orders ‘Zelf aanleggen’ is in principe vier dagen. Op maandag bestellen betekent dat de materialen op vrijdag op de stoep komen te staan. Houdt hier rekening mee.

Voor afhaalorders nemen wij altijd even contact op om een afhaalmoment af te stemmen, deels afhankelijk van de voorraad.

Voor orders ‘Laten aanleggen’ nemen we altijd contact op voor het maken van een afspraak. Meestal lukt het ons binnen twee tot drie weken de aanleg in te plannen, uitzonderlijk druk periodes daar gelaten.

Stap 5

Wanneer je zelf gaat aanleggen hou dan een plek aan de openbare vrij voor de vervoerder om te lossen. Afhankelijk van de ordergrootte betreft het voor gemiddelde daken meestal één tot drie pallets.

Voor de drie verschillende pakketopties staan er duidelijke aanleginstructies op de website die je bovendien ook kunt downloaden:

Het makkelijkste is het wanneer wij je dak aan komen leggen, je hoeft dan alleen maar een goede pot koffie klaar te zetten en als je nog niet betaald hebt de factuur bij de hand te houden zodat wij je eventueel kunnen helpen bij het uitvoeren van de betaling.

 

Heb je nog vragen?

Uit alle vragen die wij in de praktijk krijgen voegen wij met regelmaat vragen toe aan onze pagina met veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag daar niet tussen bel ons dan gerust. Bellen over Sedum mag sowieso altijd! We helpen je graag.

Klaar voor de eerste stap?

Ben je er klaar voor? Bestel dan het pakket van je keuze via de Sedumshop. Je gaat dan in vijf stappen naar je Sedumop je dak met het grootste gemak!

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_button-text theme=dark color=#FE008C show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=270px height=45px interval=5000 language=nld]