pix

Sedum op je uitbouw

door | Projecten

Sedum op je uitbouw

Stel je hebt een thuiskantoor en je zit er regelmatig te werken. Je kijkt uit over prachtige tuinen… tenminste als je het dak van de uitbouw even wegdenkt. Is Sedum op je uitbouw dan een oplossing?

Met die vraag kwam Koen bij ons via de website. Daarbij had hij de twijfel of zijn tuin en uitbouw wel bereikbaar genoeg waren om het dak aan te leggen.

Google Maps biedt uitkomst

Iedere offerte die wij uitbrengen om een Sedumdak aan te leggen wordt vooraf gegaan door een bezoek aan Google Maps. Dit geeft ons de mogelijkheid om het betreffende dak te bekijken en ook de omgeving i.v.m. het aanvoeren van materialen. Bij twijfel komen wij een keer kijken wanneer we in de buurt bezig zijn.

Technische schouw

Wanneer Google Maps niet duidelijk genoeg is of indien er twijfels zijn over het draagvermogen van het dak is een speciale technische schouw ook mogelijk maar in dat geval zijn wij genoodzaakt onze tijd en voorrijkosten in rekening te brengen.

In geval van ‘Sedum op je uitbouw’ bij Koen volstond een keer kijken omdat we toch in de buurt waren.

Krijg ik straks een mooi gevarieerd dak?

Dit was een vraag die Koen ook stelde in de offerte fase. In het bericht Sedum op je Pipowagen staan inmiddels de foto’s van twee opeenvolgende voorjaren die deze vraag in beeld beantwoorden. Kortom: Koen helemaal overtuigd en wij konden aan de slag.

De aanleg:

Klik op de foto voor een vergroting.

Het eerste resultaat voor ‘Sedum op je uitbouw’:

Klik op de foto voor een vergroting.

Wil je ook een Sedumdak laten aanleggen?

Wil je ook een Sedum laten aanleggen? Voor daken die vanaf de openbare weg goed bereikbaar zijn en niet hoger zijn dan de eerste etage bieden wij verschillende oplossingen aan. Klik op één van de opties, geef de lengte en breedte van je dak op en je ziet direct wat de totaalprijs voor de aanleg is. Voor de aanvoer van het materiaal komen hier alleen nog € 85,- transportkosten bij.

Ontzettend tevreden met de samenwerking met Sedumopjedak. Ik raad ze van harte aan!

Koen Gijzel

Sedumdak Basis

Voor het bovenstaande project ‘Sedum op je uitbouw’ is er gekozen voor het Sedumdak Basis pakket.

Kenmerken:

✅ Gewicht: 45-50kg/m2

✅ Buffering: 35 liter/m2

✅ Dakhelling: max. 15<sup>◦</sup>

✅ Dikte pakket: 6 -7 cm

Pakketsamenstelling:

Sedummat:

Sedummat in dit pakket is een kokosvezelmat met zes tot acht soorten Sedum. De mat kan eenvoudig worden uitgerold op een Sedumsubstraat bodem of een sedumsubstraatmat op vlakke en hellende daken (tot 25 graden).

 • Kant en klaar en afrolbaar;
 • Afmeting 2m x 0,6m;
 • Dikte 2-4 cm
 • Gekweekt met zes tot acht verschillende soorten Sedum;
 • Voor daken met een hellingshoek tot 25 graden;
 • Droog gewicht per vierkante meter 15 kilogram;
 • Verzadigd gewicht per vierkante meter 20 kilogram;
 • Bedekkingsgraad 95%.

Substraatrol 40mm

Substraatrol is een lichtgewicht substraat vervaardigd uit lange steenwolvezels en vormt daardoor een compact en stabiel geheel. De samenstelling is zo ontworpen dat het zorgt voor een uitstekende wateropname. Het is een lichtgewicht alternatief voor Sedumsubstraat en een goed groeimedium onder de Sedummat.

Drainagemat dun

De drainage mat is het fundament van de Sedumdakopbouw. Hij buffert water en laat overtollig water afvloeien. Tevens draagt deze laag bij aan een goede beluchting van de wortels van de Sedumplanten.

 • Op rol;
 • Dikte 11 mm;
 • Afmeting 110 x 90 cm;

Grind

Het grind kan worden toegepast om bijvoorbeeld een vegetatievrije zone te creëren. Tegen opstaand gevelwerk of om lichtkoepels. Tevens voorkomt het grind dat substraat en andere kleine materialen in de afvoer gaan zitten. Hiermee voorkomt het verstoppingen.

 • Korrelgrootte 16 – 32milimeter;
 • Gewicht circa 1,5 kilogram per vierkante meter;
 • Zak van 20 kilogram.

Aanleg:

In overleg wordt er een dag gepland voor de aanleg van het dak. In de meeste gevallen zorgen wij ervoor dat het dak in één dag wordt aangelegd.