pix

Sedum op je dak

Sedumdak Kennisbank

Question Mark

Wat kost een Sedumdak per m2?

De kosten van een sedumdak per vierkante meter kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de omvang van het project, de leverancier en het type sedumplanten dat wordt gebruikt. Over het algemeen kunnen sedumdaken ergens tussen de 40 en 100 euro per vierkante meter kosten, inclusief de benodigde materialen en installatie.

Hier zijn enkele factoren die de kosten kunnen beïnvloeden:

 1. Type oplossing: Grofweg zijn er twee vormen waarin Sedumpakketten worden aangeboden. De oplossingen zijn gebaseerd op Sedummatten op rol of op kant en klaar Sedumcassettes.  Daarnaast kan er variatie zijn in de laagopbouw. Afhankelijk van de draagkracht van het dak.
 2. Kwaliteit van het substraat: Het substraat is het materiaal waarin de sedumplanten worden geplant. Hoogwaardig substraat kan duurder zijn, maar het zorgt voor een betere groei en gezondheid van de planten.
 3. Installatiekosten of niet: De prijs per vierkante meter is ook afhankelijk van de vraag of je het zelf gaat aanleggen of laat aanleggen. De meest Sedumdak specialisten rekenen tussen de € 15,00 en € 20,00 per vierkante meter (inclusief B.T.W.) voor het aanleggen.
 4. Locatie en toegankelijkheid: Als de locatie moeilijk te bereiken is of extra inspanning vereist om materialen op de locatie te krijgen, kan dit extra kosten met zich meebrengen. Bijvoorbeeld als het dak alleen door het huis te bereiken is en er voorzieningen moeten worden getroffen om schoon te werken.
 5. Onderhoud: Het onderhoud van een sedumdak kan variëren afhankelijk van de specifieke eisen van de plantensoorten en de omgeving. Houd rekening met eventuele extra kosten voor onderhoud en inspecties.

Het is altijd verstandig om advies bij ons in te winnen over het aanleggen en onderhouden van sedumdaken. Wij kunnen specifieke aanbevelingen doen op basis van de locatie en omstandigheden van het dak.

Sedumdak vragen

Waarom zou je voor sedumopjedak.nl kiezen?

 • Expertise en specialisatie: sedumopjedak.nl is gespecialiseerd in groendak systemen en sedumdaken. We hebben diepgaande kennis en meer dan 15 jaar ervaring op dit gebied.
 • Betrouwbaar en kundig: Wij zijn trots op de reviews die we krijgen; gemiddeld 9 uit 10.
 • Maatwerk en advies: We kunnen maatwerkoplossingen aanbieden die zijn afgestemd op je specifieke behoeften en de kenmerken van je dak.
 • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: We focussen altijd op milieuvriendelijke oplossingen die bijdragen bij aan het verminderen van de ecologische impact van gebouwen.
 • Regionaal expertise: Waar mogelijk geven wij informatie over de subsidiemogelijkheden in ons werkgebied.
 • Prijs: Wij zijn wij qua prijs concurrerend maar leveren bovendien topkwaliteit. Daarbij hanteren wij voor de daken staffelprijzen zodat het schaalvoordeel de klant toekomt.
 • Beschikbaarheid: Het hele jaar door leggen wij Sedumdaken aan.

Bezorg jezelf een prachtig Sedumdak!

Laten aanleggen of zelf aanleggen, wij maken het makkelijk voor je.

Wij leveren je precies alle benodigdheden voor het aantal vierkante meters dat je besteld in pakketvorm. Hoe gemakkelijk is dat!

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Sedumdak Basis Pakket

Zelf aanleggen:

✅ Gewicht: 45-50kg/m2

✅ Buffering: 35 liter/m2

✅ Dakhelling: max. 15

✅ Dikte pakket: 6 -7 cm

Laten aanleggen:

✅ Betalen op dag van aanleg

Meest gekozen

Sedumdak Easy Pakket

Zelf aanleggen:

✅ Gewicht: 50 kg/m2

✅ Buffering: 25 liter/m2

✅ Dakhelling: max. 15

✅ Dikte pakket: 7-9 cm

Laten aanleggen:

✅ Betalen op dag van aanleg

Sedumdak Bio Pakket

Zelf aanleggen:

✅ Gewicht: 80-85kg/m2

✅ Buffering: 40 liter/m2

✅ Dakhelling: max. 5

✅ Dikte pakket: 9 cm

Laten aanleggen:

✅ Betalen op dag van aanleg

Reviews

Subsidie

Subsidie in veel gemeenten

Check of jouw gemeente ook subsidie verstrekt.

Offerte

Direct offerte

Ontvang per kerende mail direct een offerte voor jouw subsidie aanvraag.

In 1 dag gelegd

In één dag gelegd!

Geniet ‘s avonds al van jouw eigen Sedumdak!

Sedum op je dak met het grootse gemak!

Planning en voorbereiding

Reviews

De waardering van sedumopjedak.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 29 reviews.

Nieuwsbrief