pix

Sedumdak in de winter

Kun je in de winter een groendak aanleggen?

Een super natte januari maand, sneeuw in februari, schaatsen en nachtvorst. Niet direct onderwerpen waarmee je Sedumopjedak associeert maar om de vraag meteen te beantwoorden. Jazeker! Niet bij iedereen bekend maar het zeker mogelijk om een Sedumdak in de winter aan te leggen. Sterker nog het kan het hele jaar door.

Een Sedumdak in de winter aanleggen?

De bovenstaande foto laat een andere kleur zien maar februari is een uitstekende maand   om een sedumdak aan te leggen. Hier zijn enkele redenen waarom:

  • Het weer is meestal mild in februari, wat betekent dat de werkomstandigheden aangenaam zijn voor de installatieteams.
  • Februari is een rustige maand voor ons en de meeste collega groendak bedrijven, waardoor er voldoende capaciteit beschikbaar is om je project te realiseren zonder lange wachttijden.
  • Sedum is een hardnekkige plant die bekend staat om zijn vermogen om te overleven in moeilijke omstandigheden, dus het aanleggen van je sedumdak in februari zorgt voor voldoende tijd voor de planten om te wortelen en te groeien voor de warme zomermaanden.
  • Het is bewezen dat groendaken helpen bij het reguleren van de temperatuur in gebouwen, en door het Sedumdak in de winter aan te leggen kunt je optimaal profiteren van deze voordelen gedurende de zomermaanden.

Kan een net aangelegd dak wel tegen vorst?

Sedum is een groep van planten die bekend staan om hun weerbaarheid en hun vermogen om te overleven onder moeilijke omstandigheden. Veel soorten sedum zijn bestand tegen vorst en kunnen goed overleven in koude klimaten. De Sedumproducten van Sedumopjedak zijn samengesteld uit soorten die het beste passen bij het Nederlandse klimaat. Wel adviseren wij om de planten voldoende water te geven tijdens de groei en ze te bemesten met een kwaliteitsmeststof om hun weerstand tegen vorst te versterken.

Sedum in januari
Sedum in december

Waar moet ik bij het aanleggen op letten?

Het belangrijkste is dat je het net aangevoerde materiaal dat nog niet op zijn plek ligt beschut tegen wind en vorst om te voorkomen dat de planten bevriezen. Dit kan door het gebruik van schermen. Ook in de winter is het belangrijk om de planten voldoende water te geven. Dit zal helpen bij het voorkomen van uitdroging en het versterken van de weerstand van de planten tegen vorst.

Doe het vooral samen en start een buurtinitiatief!

Stel je legt zelf Sedum op het dak van je schuur om je uitzicht te verfraaien. Zou het dan niet leuk zijn als alle schuurdaken waar je op uitkijkt even groen zijn? Daar heb je jaren lol van. Net zo leuk is het gezamenlijke aanleggen. Met regelmaat organiseren wij voorlichtingsavonden voor buren die gezamenlijk aan de slag willen.

Samen aanleggen is nu nog voordeliger!

Afgelopen maand hebben wij iets nieuws geïntroduceerd op onze website: staffelprijzen. Het voordeel dat wij genieten wanneer de klussen groter zijn geven wij via deze staffelprijzen door. Het loont zich dus om met buren gezamenlijk in te kopen. We hebben dit integraal doorgevoerd. Dus of je iets voor ‘Laten aanleggen’ of ‘Zelf aanleggen‘ hoe meer vierkante meters je besteld des te gunstiger de vierkante meter prijs wordt.

Samengevat:

Sedumdak aanleggen in de winter kan prima, is de beste garantie voor een groen voorjaar en zomer en is nu nog gunstiger door de staffelprijzen en de seizoenskorting. Je hebt nog tot het einde van de maand februari om hiervan te profiteren. Zet hem op!

Wil je ook een Sedumdak laten aanleggen?

Wil je ook een Sedum laten aanleggen? Voor daken die vanaf de openbare weg goed bereikbaar zijn en niet hoger zijn dan de eerste etage bieden wij verschillende oplossingen aan. Klik op één van de opties, geef het aantal vierkante meters op en je ziet direct wat de totaalprijs voor de aanleg is. Voor de aanvoer van het materiaal komen hier alleen nog transportkosten bij. Tenzij je het bij ons komt afhalen.

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_button-text theme=dark color=#FE008C show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=270px height=45px interval=5000 language=nld]
Sedumdak in de winter