pix

Sedum op je schuurdak aanleggen samen met de buren

Het afgelopen jaar hebben wij meermaals mogen meemaken hoe de aanleg van groendaken met Sedum een positief effect kan hebben op een buurt. Niet alleen verhoogt het de waarde van de woningen, maar het helpt ook om de buurt bij elkaar te brengen en de banden tussen buren te versterken. Echt superleuk voor ons om daar dan even een onderdeel van te mogen zijn.

Samen werken aan een mooier straatbeeld

Het aanleggen van Sedum op je schuurdakramen met je buren is een geweldige manier om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel. Het zorgt niet alleen voor een mooier straatbeeld, maar het biedt ook tal van voordelen voor het milieu en onze gezondheid. Bedenk eens hoe jouw straat eruit zou zien als je vanaf de eerste verdieping naar buiten kijkt. Stel dat al die grijze schuurdaken nu eens groen zouden zijn?

Een verkoelend effect op de buurt

Sedum op je schuurdak heeft een isolerende werking, waardoor de warmte in de zomer buiten blijft en de warmte in de winter binnen. Dit kan leiden tot een vermindering van energieverbruik en kostenbesparing. Daarnaast heeft Sedum op je schuurdak een verkoelend effect op de buurt, wat vooral in de zomer erg prettig is. Bedenk eens wat het effect is als alle biren meedoen!

Regenwateropvang begint op kleine oppervlakten

Ook dragen Sedum op je schuurdak bij aan het verminderen van regenwaterafvoer en de verbetering van de luchtkwaliteit. Ze bieden een natuurlijke habitat voor vogels en insecten, wat weer bijdraagt aan de biodiversiteit in je buurt.

Je afdak gaat langer mee

Het planten van sedum op een klein afdak kan een geweldige manier zijn om de levensduur van het dak te verlengen. Het bitumen dak wordt namelijk niet langer blootgesteld aan direct zonlicht en verouderd daarom minder snel.

Hoe pak je een buurtinitiatief aan?

Als je geïnteresseerd bent om een buurtinitiatief voor Sedum op je schuurdak en dat van de buren te starten, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om dit te ondersteunen:

  1. Breng de gemeenschap samen: Organiseer een bijeenkomst om je buren te informeren over de voordelen van groene daken met Sedum. Door de gemeenschap samen te brengen en het delen van informatie kan iedereen beter begrijpen wat groene daken zijn en hoe ze kunnen helpen om de buurt te verbeteren. Wij kunnen je hierbij ondersteunen.
  2. Identificeer potentiële daken: Identificeer de daken in de buurt die geschikt zijn voor een groen dak. De ideale daken zijn die op het zuiden liggen en genoeg draagkracht hebben om het gewicht van de beplanting en substraat te dragen.
  3. Zoek financiering: Zoek naar subsidies of andere financieringsmogelijkheden om de kosten van de installatie van groene daken te dekken. Het kan ook helpen om te zoeken naar lokale bedrijven die willen bijdragen aan een duurzame buurt.
  4. Laat Sedumopjedak je helpen: Wij kunnen niet alleen advies geven over het ontwerp, de materialen en het onderhoud van de Sedumdaken. We kunnen de aanleg volledig verzorgen tegen scherpe tarieven middels onze staffelprijzen gekoppeld aan speciale kortingen voor buurtprojecten.
  5. Creëer een onderhoudsplan: Zorg ervoor dat er een plan komt voor het onderhoud van de Sedumdaken. Je kunt het zelf doen volgens onze online onderhoudsinstructies of je sluit een contract met ons af voor onze professionele onderhoudsdienst.

Wij helpen graag

Het ondersteunen van buurtinitiatieven voor groene daken is een geweldige manier om de gemeenschap bij elkaar te brengen en bij te dragen aan een betere buurt. Voor ons is het superleuk om er een rol in te spelen en de juiste ondersteuning te bieden.

 

 

Een buurtinitiatief in Wageningen:

Wil je ook Sedum op je schuurdak laten aanleggen?

Wil je ook Sedum op je schuurdak laten aanleggen? Wij bieden verschillende oplossingen aan.

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_button-text theme=dark color=#FE008C show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=270px height=45px interval=5000 language=nld]