pix

Nog meer biodiversiteit op je Sedumdak, hoe doe regel je dat?

Het toevoegen van een biodiversiteitspakket aan je sedumdak is een geweldige manier om niet alleen de esthetiek en duurzaamheid van je dak te verbeteren, maar ook om een positieve impact op het milieu te hebben en tegelijkertijd plezier te beleven aan het proces. Je kunt het bovendien makkelijk zelf doen aan de hand van eenvoudige instructies.

De proef op de som

Voordat wij iets aan ons productaanbod toevoegen willen we uit altijd uit eigen ervaring spreken wanneer wij iets aanbevelen. Een goed jaar geleden hebben wij daarom op één van onze proefdaken, met daarop onze Sedumdak Basis oplossing, het biodiversiteitspakket  tweemaal toegevoegd. Een op een plaats waar de zon altijd op valt en één op een plek met meer schaduw. In beide gevallen mag het resultaat er zijn. Zie hieronder de afbeeldingen van de aanleg, het ziet er meteen al mooi uit (helemaal onderaan dit bericht staan afbeelding na één jaar).

(klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Vijf goede redenen om een biodiversiteitspakket aan je dak toe te voegen:

1. Milieubewuste bijdrage

Door een biodiversiteitspakket toe te voegen, creëer je een mini-ecosysteem op je dak dat inheemse planten en bloemen bevat. Het concept is ontwikkeld in samenwerking met de vlinderstichting. Een dak waar het pakket aan is toegevoegd trekt bijen, vlinders en andere insecten aan. Deze zijn essentieel voor bestuiving en het behoud van de biodiversiteit. Het geeft je de voldoening te weten dat je een belangrijke rol speelt in het ondersteunen van lokale flora en fauna.

2. Visueel genot

Het toevoegen van de verschillende soorten planten en bloemen uit het biodiversteitspakket aan je sedumdak zal een levendig en kleurrijk uitzicht bieden. Je kunt genieten van een verscheidenheid aan bloeiende patronen gedurende verschillende seizoenen, waardoor je dak een prachtig en boeiend uiterlijk krijgt.

3. Verbinding met de natuur

Het onderhouden van je biodiverse sedumdak biedt je de mogelijkheid om in contact te komen met de natuur, zelfs als je in een stedelijke omgeving woont. Het regelmatig verzorgen van je dakplanten en het observeren van de insecten die je aantrekt, kan een rustgevende en verkwikkende ervaring zijn.

4. Leuke leerervaring

Het opzetten en onderhouden van een biodiverse omgeving op je dak kan je kennis vergroten over inheemse plantensoorten, tuinieren en ecosysteeminteracties. Je zult nieuwe vaardigheden ontwikkelen en waardevolle informatie opdoen over ecologie en natuurbehoud.

5. Positieve impact op het lokale milieu

Door het creëren van een biodiverse omgeving help je bij het verminderen van de hitte in stedelijke gebieden, verbeter je de luchtkwaliteit en draag je bij aan het verminderen van regenwaterafvoer. Dit zijn belangrijke aspecten van duurzaam stadsontwerp en je kunt trots zijn op je bijdrage aan een groenere leefomgeving.

Ga er van genieten!

Het toevoegen van een biodiversiteitspakket aan je sedumdak gaat verder dan alleen het verfraaien van je woning. Het opent de deur naar een wereld van natuurlijke schoonheid, ecologische betrokkenheid en persoonlijke voldoening. Dus ga ervoor, en geniet van de vele voordelen die een biodivers sedumdak met zich meebrengt!

Biodiversiteitspakket één jaar na aanleg

(klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Heb je nog meer vragen?

Uit alle vragen die wij in de praktijk krijgen voegen wij met regelmaat vragen toe aan onze pagina met veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag daar niet tussen bel ons dan gerust. Bellen mag sowieso altijd! We helpen je graag. 

Biodiversiteitspakket aan je dak toevoegen?

Wil je een biodiversiteitspakket aan de Sedumdak toevoegen? Bestel het pakket via de Sedumshop. Er is staat een duidelijke handleiding op onze website waarmee je het zelf aan kunt leggen.

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_button-text theme=dark color=#FE008C show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=270px height=45px interval=5000 language=nld]