pix

Subsidie buurtinitiatief ten behoeve van regenwateropvang

Wat doe je op een regenachtige zaterdag in november? Voor een groep betrokken buren op Nijenheim in Zeist was het antwoord duidelijk: invulling geven aan het groendak project dat door subsidie buurtinitiatief van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Regenwateropvang als prioriteit

Met de toenemende uitdagingen van klimaatverandering begrepen de buren dat regenwateropvang een cruciale rol speelt in het verminderen van overstromingen en het bevorderen van duurzaam waterbeheer. Het sedumdak fungeert als een natuurlijke spons, waardoor regenwater wordt vastgehouden en vertraagd afgevoerd, wat de druk op het rioleringssysteem vermindert en het lokale overstromingsrisico beperkt.

Buurtinitiatief Nijenheim Zeist

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Samen werken aan een mooier straatbeeld

Het aanleggen van Sedum op je schuurdakramen met je buren is een geweldige manier om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel. Het zorgt niet alleen voor een mooier straatbeeld, maar het biedt ook tal van voordelen voor het milieu en onze gezondheid. Bedenk eens hoe jouw straat eruit zou zien als je vanaf de eerste verdieping naar buiten kijkt. Stel dat al die grijze schuurdaken nu eens groen zouden zijn? Met subsidie buurtinitiatief van het Hoogheemraadschap is de aanschaf voor de meeste huishoudens goed te doen.

Een verkoelend effect op de buurt

Sedum op je schuurdak heeft een isolerende werking, waardoor de warmte in de zomer buiten blijft en de warmte in de winter binnen. Dit kan leiden tot een vermindering van energieverbruik en kostenbesparing. Daarnaast heeft Sedum op je schuurdak een verkoelend effect op de buurt, wat vooral in de zomer erg prettig is. Bedenk eens wat het effect is als alle biren meedoen!

Regenwateropvang begint op kleine oppervlakten

Ook dragen Sedum op je schuurdak bij aan het verminderen van regenwaterafvoer en de verbetering van de luchtkwaliteit. Ze bieden een natuurlijke habitat voor vogels en insecten, wat weer bijdraagt aan de biodiversiteit in je buurt.

Vele handen maken licht werk.

Hoe pak je een buurtinitiatief aan?

Als je geïnteresseerd bent om een buurtinitiatief voor Sedum op je schuurdak en dat van de buren te starten, met subsidie buurtinitiatief, dan zijn er een aantal stappen die dient te doorlopen: 

  1. Breng de buurt samen: Organiseer een bijeenkomst om je buren te informeren over de voordelen van groene daken met Sedum. Door de gemeenschap samen te brengen en het delen van informatie kan iedereen beter begrijpen wat groene daken zijn en hoe ze kunnen helpen om de buurt te verbeteren. Wij kunnen je hierbij ondersteunen.
  2. Identificeer potentiële daken: Identificeer de daken in de buurt die geschikt zijn voor een groen dak. De ideale daken zijn die op het zuiden liggen en genoeg draagkracht hebben om het gewicht van de beplanting en substraat te dragen.
  3. Zoek financiering: Zoek naar subsidies of andere financieringsmogelijkheden om de kosten van de installatie van groene daken te dekken. Het kan ook helpen om te zoeken naar lokale bedrijven die willen bijdragen aan een duurzame buurt.
  4. Laat Sedumopjedak je helpen: Wij kunnen niet alleen advies geven over het ontwerp, de materialen en het onderhoud van de Sedumdaken. We kunnen de aanleg volledig verzorgen tegen scherpe tarieven middels onze staffelprijzen gekoppeld aan speciale kortingen voor buurtprojecten.
  5. Creëer een onderhoudsplan: Zorg ervoor dat er een plan komt voor het onderhoud van de Sedumdaken. Je kunt het zelf doen volgens onze online onderhoudsinstructies of je sluit een contract met ons af voor onze professionele onderhoudsdienst.

Wij helpen graag

Het ondersteunen van buurtinitiatieven voor groene daken is een geweldige manier om de gemeenschap bij elkaar te brengen en bij te dragen aan een betere buurt. Voor ons is het superleuk om er een rol in te spelen en de juiste ondersteuning te bieden.

 

 

Wil je ook Sedum op je schuurdak laten aanleggen?

Wil je ook Sedum op je schuurdak laten aanleggen? Wij bieden verschillende oplossingen aan.

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_button-text theme=dark color=#FE008C show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=270px height=45px interval=5000 language=nld]